такмичења

Прехрамбене иновације у Новом Саду

У Новом Саду, 17. јула 2014. одржава се Еcotrophelia, друго национално такмичење студената за најбољи иновативни прехрамбени производ

 

Еcotrophelia  је студентско такмичење које додељује награду за најбољи иновативни прехрамбени производ. Такмичење је први пут код нас одржано прошле године  на Пољопривредном факултету у Београду. Организатор овог такмичења је Удружење прехрамбених технолога Србије, а један од покровитеља је и Центар за промоцију науке.

Ове године, Еcotrophelia ће бити одржана 17. јула 2014, у Новом Саду на Научном Институту за Прехрамбене Технологије Универзитета у Новом Саду у периоду од 10:00 до 15:00 сати. 

Само такмичење је покренуто у Француској, где има већ дугу традицију и где се одржава последњих тринаест година. Последњих пет година се одржава и европска смотра на којој се такмиче најбољи тимови из различитих европских држава. Иза целе идеје стоји промовисање студентске иновативности и креативности, стварање нових екоиновативних производа базираних на студентским идејама и њихов пласман на националним и европском тржишту.

Такмичење подразумева припрему и презентацију прехрамбеног производа који задовољава одређене критеријуме:  да је намењен исхрани људи, да је финализован до те мере да је спреман за малопродајну дистрибуцију и/или за дистрибуцију ресторанима и/или генерално угоститељству, да је иновативан у једном или више погледа у односу на сличне производе на тржишту, итд.

Одлуку о победницима такмичења донеће национални жири. Победник националног такмичења добија могућност да као представник Србије узме учешће на европској смотри најбољих тимова, која ће ове године бити одржана у периоду од 19. до 20. октобра у Паризу у оквиру једног од највећих светских сајмова хране.

Зелена храна from Centar za promociju nauke on Vimeo.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs