КОНКУРСИ

Петница расписала конкурс за младе таленте

Истраживачка станица Петница расписала је конкурс за нови циклус програма у 2016. години, који је отворен до краја новембра

Петница, истраживачка станица позната широм света по свом раду с младим талентима, расписала је конкурс за нове снаге који траје до краја новембра. Сви заинтересовани средњошколци из целе Србије, али и Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске, имају прилику да се током новембра пријаве за научнообразовне програме у Петници, који ће бити реализовани током наредне године.

Заинтересовани средњошколци, којима можда регуларан систем школовања није довољан, а воле астрономију, физику, електорнику, рачунарство, математику, биологију, хемију, геологију, медицину, социологију, антропологију, психологију, историју, лингвистику, археологију или графички дизајн добродошли су да се пријаве на конкурс Петнице. На конкурс је потребно послати формулар, аутобиографију, мотивационо писмо и есеј.

Истраживачка станица Петница већ 34 године успешно ради на образовању младих генерација које се занимају за природне, друштвене и техничке науке, и које желе да се усавршавају и праве прве кораке у науци.

Европске институције Истраживачку станицу Петница сврставају у водеће институције ове врсте у целој Европи, чему је допринела и реконструкција, изградња станице и опремање научном опремом од пре неколико година. 

Након процеса избора, преко 1000 средњошколаца ће наредне године имати прилику да у Петници своје прве кораке у науци праве на најмодернијој опреми, а са њима ће радити најбољи млади научници из скоро свих института и факултета у Србији.

Истражите више  о условима конкурса.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs