ТРИБИНЕ

О архитектури Новог Београда

Трибина о новобеоградској архитектури одржаће се у реконструисаном биоскопу Фонтана, у четвртак, 26. децембра, у 17.30 часова

У четвртак, 26. децембра, у 17.30 часова, у сали Биоскопа Фонтана, oдржаће се трибина „Нови Београд: угрожени модернизам“, посвећена вредностима и тековинама новобеоградске модернистичке архитектуре. Трибину организује удружење Docomomo Србија.

На трибини, којa ће се одржати у једном од антологијских објеката новобеоградске модерне, говориће архитекта Ксенија Булатовић, ауторка реконструкције биоскопа Фонтана, историчар уметности Милан Попадић, са Одељења за историју уметности Филозофског факултета у Београду, архитекта Драгана Мецанов, докторанд на Архитектонском факултету у Београду, и архитекта Јелица Јовановић, докторанд на Техничком универзитету у Бечу.

Неке од тема трибине биће значај и аутентичност Новог Београда као прворазредне урбанистичке целине у светлу очувања и заштите антологијских објеката који се ту налазе.

Поред Фонтане, акценат ће бити стављен и на зграду Музеја савремене уметности, репрезентативне државне објекте и стамбене блокове израђене према стандардима усвајаним на светским конгресима модерне архитектуре (CIAM), примењеним и на бројним објектима и целинама широм света.

Трибину ће водити Добривоје Лале Ерић, председник Docomomo Србија и руководилац Одељења издаваштва и изложби у Центру за промоцију науке.

Истражите више о удружењу Docomomo Србија: http://www.docomomo-serbia.org

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs