ХОРИЗОНТ ЧЕТВРТКОМ

Представљање Тиминга у Новом Саду

У оквиру ЦПН програма Хоризонт четвртком, на Универзитету у Новом Саду, у четвртак, 5. фебруара, у 13 часова, представљање првог пројекта у Србији који је освојио Teaming

Поводом фантастичног успеха групе новосадских истраживача, Центар за промоцију науке организује овонедељни програм Хоризонт четвртком у Новом Саду. У четвртак, 5. фебруара, у 13 часова, у Ректорату Универзитета Нови Сад биће представљен пројекат који је по први пут код нас освојио средства Teaming програма.

Од 169 предложених пројеката за ова средства, финансирање је добило двадесет из свих делова Европе, а међу њима се по први пут нашао и конзорцијум на челу са Универзитетом у Новом Саду, који ће развити савремени научни центар у Новом Саду. Предложени буџет за реализацију овог пројекта износи 433.000 евра у првој и 29 милиона евра у другој фази.

Пројекат под називом ANTARES (скр. Centre of Excellence for Advanced Technologies in Sustainable Agriculture and Food Security) има за циљ да постојећи BioSense центар на Универзитету у Новом Саду претвори у Европски центар изврсности за напредне технологије у области одрживe пољопривредe и безбедности хране.

Представљању пројекта у Новом Саду присуствоваће, поред представника Центра за промоцију науке, и Александар Белић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а том приликом биће организована и посета кампусу и лабораторијама које ће у будућности представљати ново научно лице Србије.

 

Четвртак, 5. фебруар 2015.
13 часова
Централна зграда Универзитета у Новом Саду (Нова зграда Ректората)

Учествују:

Поздравна реч
Радован Пејановић, в.д. ректора Универзитета у Новом Саду

13.05 -13.15
Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја

13.15 -13.25
Виктор Недовић, помоћник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја

13.25 -13.35
Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке

13.35 -14.00
Весна Црнојевић Бенгин, Универзитет у Новом Саду, центар BioSense, координаторка пројекта АНТАРЕС који је први у Србији освојио средства из Х2020 Teaming програма

Модератор
Слободан Бубњевић, уредник комуникација ЦПН

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs