Петница

Нови програми у Петници

Истраживачка станица Петница овог викенда започела je нову сезону образовних програма за талентоване средњошколце 

Нова сезона у Истраживачкој станици Петница, 33. по реду, ове зиме започела је образовним програмима у 17 научних дисциплина. Кроз Петницу ће проћи око 1500 средњошколаца из свих крајева Србије, али и из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе. 

Ученици 500 различитих школа имаће прилику да направе своје прве научне кораке у лабораторијама и кабинетима ове институције. Сезона образовних програма у 2014. години подразумева четири циклуса семинара – зимске, пролећне, летње и јесење, а током целе године планирана је реализација око 150 различитих семинара, кампова, радионица и школа.

Поред програма намењених природним и техничким наукама, у Петници су ове године планирани и експериментални програми из области финансија, економије и климатских промена.

Овогодишњи циклус почео је радионицом за студенте-сараднике, својеврсне вршњачке едукаторе који помажу у реализацији програма за средњошколце. У питању су некадашњи полазници петничких програма, који су сада као успешни студенти ангажовани као веза између предавача и ментора.

Истраживачка станице Петница од 1982. године организује образовне програме за мотивисане и заинтересоване ученике и студенте у области астрономије, физике, електронике, рачунарства, математике, биологије, екологије, хемије, геологије, медицине, лингвистике, историје, психологије, антропологије, социологије, археологије и дизајна.

Сазнајте више о програмима у Истраживачкој станици Петница.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs