ФЕСТИВАЛИ

Наук није баук

ЦПН и ове године подржава школски фестивал науке „Наук није баук“, који се по седми пут одржава у Нишу 

Фестивал науке „Наук није баук“ одржава се по седми пут, 3. и 4. априла, на Електронском факултету у Нишу. И ове године, Центар за промоцију науке подржаће организаторе фестивала из Гимназије „Светозар Марковић“ и посетиоцима фестивала представити свој мобилни планетаријум.

Мобилни тим ЦПН-а ће током организованих пројекција одговарати на сва питања посетилаца о звезданом небу и феноменима из области астрономије и сродних наука.

У оквиру акције „ЦПН кроз Србију“, а уочи фестивала „Наук није баук”, ЦПН у Нишу организује и свој редовни програм Хоризонт четвртком, на Природно-математичком факултету, у четвртак, 2. априла, са почетком у 15 часова.

Учесници Хоризонта четвртком биће Марија Радовић из Лабораторије за биоархеологију Одељења за археологију Филозофског факултета, и Зорана Курбалија Новичић са Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, која је и в.д. директора Центра за промоцију науке.

Фестивал „Наук није баук“ расте из године у годину, и постаје све масовнији и садржајнији: прошле године, 55 различитих поставки извело је преко 730 учесника из чак 8 држава, а фестивал је забележио рекордну посећеност од чак 20.000 људи.

Нека од питања на која су прошле године учесници фестивала одговорили посетиоцима су: зашто је небо плаво, ко је изумитељ аутомобилских свећица, како изгледа метиљ под микроскопом, а како скелет змије, шта покреће ЦД, како Јунг одређује типове личности…

Истражите више о акцији „ЦПН кроз Србију”.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs