Конкурси

Научна мисија

У оквиру иницијатве GenderSTE за родну равноправност у науци, пријавите се на конкурс Short Term Scientific Missions и спроведите своју научноистраживачку мисију

COST – European Cooperation in Science and Technology – међународни пројекат за европску сарадњу у области науке и технологије, омогућава национално финансираним истраживањима да буду спроведена на европском нивоу. COST има веома специфичну мисију и циљ – доприноси смањењу фрагментације у европским истраживачким инвестицијама и отварању Европског истраживачког простора за сарадњу широм света.

GenderSTE је нова иницијатива пројекта COST која треба да унапреди стање у ком се наука налази, као и да имплементира политику у вези са родном равноправношћу у науци, технологији и инжењерству. Кокретно, то ће унапредити спровођење родно фокусираних мера у научно-технолошким институцијама и интергацију родних димензија у науци и технологији. GenderSTE за циљ има стварање знања и ресурса у вези са родним питањима у технолошком развоју и иновационим процесима.

GenderSTE позива све заинтересоване да се пријаве на  ShortTerm Scientific Missions (STSMs) конкурс, који ће наградити бар пет краткорочних научноистраживачких мисија. Циљ конкурса је неговање сарадње између земаља и институција, јачање постојећих и развој нових мрежа, ширење и размена информација и искустава и креирање новог знања и политике. STMS то постиже првенствено подржавајући истраживаче током њихове ране каријере (докторски и постдокторски ниво), као и администраторе и службенике одговорне за спровођење родних истраживања, родне равноправности и проналажење људских ресурса.

Рок за пријављивање на конкурс је понедељак, 18. новембар.

Више информација о конкурсу можете пронаћи овде.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs