НАГРАДЕ

Награде града Београда за научнике

Награда града Београда додељена и познатом физичару Миловану Шувакову, пријатељу и стручном сараднику ЦПН-а

Награду града Београда за 2013. годину из области природних и техничких наука добили су доктори Милован Шуваков и Вељко Дмитрашиновић за рад Three classes of Newtonian three – Body planar periodic orbits, који је изазвао велику пажњу светске и домаће јавности.  Из области друштвених и хуманистичких наука награду је добио Слободан Жуњић за дело Прирок и суштаство.

У области образовања и науке, награде су додељене у неколико категорија. Награду из области образовања добили су Љиљана Абрамовић Савић, Виолета Несторов и Стеван Несторов за књигу Покренимо се, повежимо се – да не губимо време.

Академик Драгољуб Р. Живојиновић награђен је за истраживачки рад на пољу историјских наука, а добитник Награде града Београда за стваралаштво младих за 2013. у области науке је Драган Хрнчић за своју докторску дисертацију.

Група од 152 члана Катедре за хирургију са анестезиологијом Медицинског факултета Универзитета у Београду добила је награду за медицину. Дипломирани инжењер архитектуре Милан Вујовић добитник је награде за архитектуру и урбанизам за стамбено-пословни објекат ГПЗ на Новом Београду.

Центар за промоцију науке је прошлогодишњи добитник Награде града Београда, и то за манифестацију од посебног значаја: „Дани будућности: Роботика“.

Награде су овогодишњим добитницима додељене на свечаности у Скупштини града, у четвртак, 17. априла.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs