Научни клубови

М3 у Смедереву

У четвртак 9. јуна одржаће се неуобичајени час математике за ученике 6. разреда у Научном клубу Смедерево

У оквиру националне научнопопуларне манифестације Мај месец математике, M3, чији је покровитељ Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ, Научни клуб Смедерево организоваће у четвртак, 9. јуна 2016. године, у 18 часова, неуобичајен час математике за ученике шестог разреда, са циљем да популаризује математику међу ученицима основних школа, али и да се прикажу иновативне наставне методе.

Тема часа је „Центар описане кружнице“, а реализатор Мирјана Кокерић, једно од “Лица математике” која ове године својим знањем, примерима добре праксе и љубављу према науци доприносе афирмацији математике приказујући на забаван и креативан начин ову научни дисциплину.

Час који ће 9. јуна бити одржан у Научном клубу Смедерево Мирјана Кокерић реализовала је 13. маја у Галерији Науке и технике САНУ. Након 45 минута рада са ученицима одржаће се кратка интерактивна дискусија наставника о модернизацији наставе математике.

Позивамо наставнике математике у основним школама да са својим ученицима шестог разреда (група од четири ученика по школи) присуствују овом часу у просторијама Научног клуба у РЦ Смедерево. Часу могу присуствовати и све друге колеге математичари, али и наставници других предмета, тј. сви љубитељи науке.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs