Naučni klubovi

M3 u Kikindi

Manifestacija Maj mesec matematike održava se prvi put u Kikindi, u periodu od 13. do 20. maja

Centar za stručno usavršavanje iz Kikinde u saradnji sa Kulturnim centrom Kikinde i uz pomoć nastavnika, organizuje prvi put manifestaciju ”Maj mesec matematike” u ovom gradu. M3 počinje u petak, 13. maja, svečanim otvaranjem izložbe ”Brojevi” Centra za promociju nauke u galeriji Kulturnog centra Kikinde, a traje do 20. maja.

Pored izložbe, planiran je i veliki broj aktivnosti koje kroz igru i vizuelizaciju treba da približe matematiku građanima svih uzrasta. Centralna manifestacija je zakazana za ponedeljak, 16. maj, kada će u dvorištu Kulturnog centra Kikinde biti održane brojne radionice i igre. Program počinje u 14 časova, a posetioci će između ostalog moći da se oprobaju u igrama kao što su sudoku i tangram, prave tepih i piramide Sierpinskog, prave geometrijska tela od slamčica i pogađaju zamišljene brojeve.

Pored velikog broja nastavnika matematike iz Kikinde, na manifestaciji učestvuju i gosti iz Pančeva koji će prisutnima predstaviti vezu između matematike i umetnosti na interaktivan način.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs