Научни клубови

M3 у Кикинди

Манифестација Мај месец математике одржава се први пут у Кикинди, у периоду од 13. до 20. маја

Центар за стручно усавршавање из Кикинде у сарадњи са Културним центром Кикинде и уз помоћ наставника, организује први пут манифестацију ”Мај месец математике” у овом граду. М3 почиње у петак, 13. маја, свечаним отварањем изложбе ”Бројеви” Центра за промоцију науке у галерији Културног центра Кикинде, а траје до 20. маја.

Поред изложбе, планиран је и велики број активности које кроз игру и визуелизацију треба да приближе математику грађанима свих узраста. Централна манифестација је заказана за понедељак, 16. мај, када ће у дворишту Културног центра Кикинде бити одржане бројне радионице и игре. Програм почиње у 14 часова, а посетиоци ће између осталог моћи да се опробају у играма као што су судоку и танграм, праве тепих и пирамиде Сиерпинског, праве геометријска тела од сламчица и погађају замишљене бројеве.

Поред великог броја наставника математике из Кикинде, на манифестацији учествују и гости из Панчева који ће присутнима представити везу између математике и уметности на интерактиван начин.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs