Научни круг

Летња STEM школа зa средњошколце

У Сарајеву се од 22. до 29. јула организује летња STEM школа за средњошколце из регије

Интернационални универзитет у Сарајеву и Факултет природних и техничких наука организује IUS STEM CAMP 2018, летњу школу STEM-а, која ће се одржати од 22. јула до 29. јула у Кампусу ИУС-а. Циљ летње школе STEM-а (Science, Technology, Engineering and Mathematics) је промоција техничких и природних наука и математике и информационих технологија међу средњошколском популацијом кроз седмодневно похађање интересантних курсева из ових области.

Настава ће се изводити на енглеском језику, а предавачи ће бити професори са ИУС-а који имају дугогодишње међународно искуство. Учесници STEM CAMP-а ће учити како се клонирају биљке, како управља дроном и мењају параметри лета, како се компјутерски симулирају физички процеси, како се 3Д моделира и штампају објекти и још много тога.

Ова летња школа намењена је средњошколцима из Босне и Херцеговине, али и региона и дијаспоре, заинтересованима за STEM теме, с намером да им помогне при одабиру будућег позива. Уз званични програм, организован је и занимљив културни, спортски и социјални програм који ће повезати вршњаке из разних средина. Поред образовног програма, посебан акцент стављен је и на дружење учесника кроз културне и спортске догађаје.

Више информација о самој школи, организацији, курсевима, друштвеним активностима, локацији и предавачима можете наћи на званичној интернет страници.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs