NAUČNI KRUG

LEGO liga u Zemunu

FIRST® LEGO® League takmičenje za decu od 9 do 16 godina održava se 20. februara u OŠ “Sonja Marinković” 

U Osnovnoj Školi “Sonja Marinković” u Zemunu, 20.2. u 10 sati u organizaciji Lego kluba “Skockani” i slovenačkog zavoda Super Glavce, koji je operativni partner Lego Education za Adrija regiju i uz pordšku Centra za promociju nauke održaće se finale Turnira FIRST® LEGO® League.

FIRST® LEGO® League (FLL) je multidisciplinarni istraživački program za decu uzrasta od 9 do 16 godina koji je kreiran da decu zainteresuje za nauku i tehnologiju i nauči ih važnim i korisnim životnim veštinama. Program su 1999. godine kreirali američka fondacija FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) i Lego Education. FLL može da se podučava u učionicama, ali nije stvoren samo zbog toga. Timovi takođe mogu biti udruženi sa nekim postojećim klubom ili organizacijom ili mogu biti samo grupa prijatelja koji žele da rade nešto zanimljivo.

U ovogodišnjem Izazovu PUT SMEĆA , 290,000 dece od 9 do 16 godina iz preko 80 zemalja sveta uključujući i Srbiju su istražitvali fascinantni svet otpada. Naši timovi su odabrali i rešavali problem sa otpadom iz stvarnog sveta u njihovom Projektu. Izradili su, testirali i programirali i autonomnog robota korišćenjem LEGO MINDSTORMS® tehnologija da bi rešili set misija u Igri sa Robotom koji je tematski vezan za probleme sa otpadom i reciklažom. Tokom ovog iskustva, timovi su radili u okvirima FLL seta Osnovnih Vrednosti proslavljajući otrkivanje, timski rad, znanje i nauku.

U ovoj finalnoj pilot sezoni 9 timova iz Beograda i jedan iz Kragujevca takmičiće se za titulu prvaka FLL Srbije i za šansu da nastupaju u regionalnom finalu koje će se održati u Sloveniji. Počev od iduće sezone koja počinje u maju, sve zainteresovane škole iz Srbije moći će da prijavljuju svoje timove za FLL Turnir i time postanu deo svetskog programa koji veliča znanje i nauku.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs