научни круг

Конкурси за стрип и филм Института Сервантес

Институт Сервантес расписује конкурсе за најбољи стрип и краткометражни филм

Институт Сервантес у Београду организује трећи по реду конкурс за стрип намењен ученицима шпанског језика у основним школама у Србији и конкурс за краткометражни филм намењено ученицима шпанског језика у средњим школама у Србији.

Пријава је бесплатна а ученици се пријављују преко своје школе која је одговорна за испуњавање услова конкурса и са којом ће Институт Сервантес успоставити комуникацију. 

Ове године тематика се односи на друге земље са шпанског говорног подручја, под називом ”Једна авантура у Хиспанској Америци”.

Рок за слање радова је 1. јун у 14 часова. Имена добитника награда биће позната 11. јуна, а додела ће бити организована на Дан шпанског језика 23. јуна.

Конкурс за најбољи стрип на шпанском језику

Стрипови треба да буду реализовани на једној страници формата DIN-A3 са бројем вињета између 4 и 8 и дијалозима на шпанском језику. 

Сваки учесник може да пријави само један рад, који треба да буде необјављен, оригиналан и ненаграђиван на другим конкурсима, а прихватају се радови у било којој цртаној техници или штампаној графици.

Образац за пријаву треба послати са стрипом препорученом поштом или предати лично на адреси Чика Љубина 19, 11000 Београд. 

Такмичење за најбољи краткометражни филм

Краткометражни филмови треба да буду снимљени мобилним телефоном и да трају максимално три минута, а трајање обухвата комплетан материјал, укључујући и шпицу са именима учесника.

Сваки учесник може да пријави само један рад који треба да буде необјављен, оригиналан и ненаграђиван на другим конкурсима. Дијалози у филму треба да буду на шпанском језику, а наградиће се креативност, оригиналност, поступак снимања и развој сценарија. 

Препорука је да филмови буду у дигиталном формату, а у реализацији може да учествује највише пет особа. Учесници конкурса треба да пошаљу филм преко платформе wetransfer на адресе acbel@cervantes.es и belgrade@sae.edu заједно са попуњеним обрасцима за пријаву редитеља и сваког од учесника са линком за приступање снимку. 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs