Naučni krug

Konkurs za talentovane osnovce u Petnici

Istraživačka stanica Petnica u septembru organizuje naučno-obrazovni program za učenike osnovnih škola

 

Nastavljajući tradiciju od 35 godina, istraživačka stanica Petnica raspisuje konkurs za talentovane učenike osnovnih škola, koji se mogu prijaviti za učešće u letnjoj naučnoj školi u kojoj se izučavaju razne naučne oblasti.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program uvođenja zainteresovanih učenika u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Učenici će moći da se neposredno angažuju u aktivnostima teorijskog, praktičnog i istraživačkog karaktera u oblasti astronomije, biologije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije, računarstva i sl. kao i kroz rad različitih radionica (računari, fotografija, novine, muzika…).

Prilikom organizacije ovog programa Petnica ima u vidu učenike koji trenutno pohađaju sedmi razred, a u momentu realizacije programa biće osmaci, i koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativu u radu, i koji solidno vladaju školskim gradivom.

Istraživačka stanica Petnica je ustanova koja organizuje programe dodatne nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u različitim naučnim oblastima. Programi su kursnog i vežbovnog karaktera i namenjeni su isključivo učenicima koji su veoma zainteresovani za nauku i poseduju dobro predznanje i sklonost za samostalni rad. Istraživačka stanica Petnica raspolaže vrhunskim uslovima za boravak i rad učenika tokom čitave godine, a svrstava se u sam vrh svetskih institucija za vanškolsko naučno obrazovanje mladih.

Više informacija o letnjoj naučnoj školi možete naći ovde

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs