Научни круг

Конкурс за талентоване основце у Петници

Истраживачка станица Петница у септембру организује научно-образовни програм за ученике основних школа

 

Настављајући традицију од 35 година, истраживачка станица Петница расписује конкурс за талентоване ученике основних школа, који се могу пријавити за учешће у летњој научној школи у којој се изучавају разне научне области.

Летња научна школа је вишедисциплинарни програм увођења заинтересованих ученика у основне методе науке и истраживачког рада. Ученици ће моћи да се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у области астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и сл. као и кроз рад различитих радионица (рачунари, фотографија, новине, музика…).

Приликом организације овог програма Петница има у виду ученике који тренутно похађају седми разред, а у моменту реализације програма биће осмаци, и који показују високу склоност и заинтересованост за науку и истраживачки рад, самосталност и самоиницијативу у раду, и који солидно владају школским градивом.

Истраживачка станица Петница је установа која организује програме додатне наставе за ученике основних и средњих школа у различитим научним областима. Програми су курсног и вежбовног карактера и намењени су искључиво ученицима који су веома заинтересовани за науку и поседују добро предзнање и склоност за самостални рад. Истраживачка станица Петница располаже врхунским условима за боравак и рад ученика током читаве године, a сврстава се у сам врх светских институција за ваншколско научно образовање младих.

Више информација о летњој научној школи можете наћи овде

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs