Научни круг

Конкурс за награде Светске организације за интелектуалну својину

Пријављивање на конкурс WIPO у четири категориjе траје до петка, 19. октобра

Такмичење за доделу награда Светске организације за интелектуалну својину (WIPO), која се бави заштитом и промовисањем интелектуалне својине и стваралаштва у целом свету, код нас по четврти пут додељује награде најкреативнијим појединцима и компанијама, у четири различите категорије, и то: проналазач или група проналазача за патент, правна лица за регистрован индустријски дизајн, аутор за монографско дело/студијску изложбу у области друштвено-хуманистичких наука, и ученик или група ученика средње школе за проналазак. Такмичење организује Завод за интелектуалну својину под покровитељством Светске организације за интелектуалну својину.

Пријаве са назнаком „За награду Светске организације за интелектуалну својину” могу се послати на адресу Завода за интелектуалну својину (Књегиње Љубице 5, 11000 Београд или путем мејла slazic@zis.gov.rs), најкасније до 19. октобра 2018. године.

Такмичење се организује са циљем промовисања значаја заштите интелектуалне својине за развој савремене економије и друштва, а поводом обележавања 98. годишњице Завода за интелектуалну својину Републике Србије, која ће бити обележена свечаном прославом и доделом награда најуспешнијима за конкретне доприносе који су остварени током 2018. године, 15. новембра 2018.

Светска организација за интелектуалну својину (WIPO) једна је од специјализованих агенција УН у чијој су надлежности међународни послови који се односе на права индустријске својине и ауторска и сродна права. Република Србија је чланица WIPO-а од 1992. године. У оквиру програма WIPO награда, који је основан 2001. године, додељују се награде истакнутим проналазачима, ауторима и иновативним компанијама широм света, на основу спроведеног такмичења које организује земља чланица у оквиру манифестација од високог националног значаја. Више од 70 земаља се придружило програму WIPO награда.

Више о конкурсу прочитајте овде.

Више о  добитницима за конктерне доприносе остварене током 2017. године прочитајте овде.

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs