Научни круг

Конкурс за компјутерску опрему у средњим школама

Конкурс за компјутерску опрему за потребе СТЕАМ образовања траје до 6. новембра, а сума за коју свака школа може да конкурише је 525.000 динара

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Центром за промоцију науке, Фондација Ана и Владе Дивац и НЦР Фондација започели су пројекат чији је циљ побољшање услова за СТЕАМ образовање у средњим школама кроз обезбеђивање савремене школске опреме, усавршавање вештина професора, информисање, мотивисање и умеравање ученика према СТЕАМ дисциплинама.

Пројекат је започет објављивањем конкурса за избор пет школа које ће добити нову школску опрему. Максимална сума за коју школа може да конкурише је 525.000 динара, а добијени износ биће утрошен за набавку средстава за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности, а која ће помоћи професорима да унапреде наставу из СТЕАМ области (компјутери, таблети, паметне табле, mBot роботи, micro:bit уређаји, LEGO Mindstorms сетови, други сетови робота, 3Д штампачи, 3Д скенери, CNC машине, Internet of Things опрема, опрема за кабинете природних наука, опрема за научне клубове, опрема за мејкер спејс, експонати у парковима науке, софтевери и друго).

Конкурс је отворен до 6. новембра.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs