naučni krug

Konkurs „Spasimo našu planetu“

Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisuju konkurs „Spasimo našu planetu“ za sve osnovne i srednje škole u Srbiji

Foto: Pixabay

Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisuju konkurs „Spasimo našu planetu“ za sve osnovne i srednje škole u Srbiji. Cilj je skretanje pažnje na nauke koje mogu da dopirnesu očuvanju planete. Projketi koji se prijave na konkurs treba da se bave sledećim temama: smanjenje bacanja hrane, akcija prazan kontejner i uticaj plastike na okruženje.

Učenici će moći da predstave svoje radove u formatu makete ili prototipa, video-reportaže ili kroz radionice za popularizaciju nauke (eksperimente, animacije, društvene igre, strip…). Ocenjivaće se pedagoški kvalitet projekta, originalnost, učešće učenika i škole i multidisciplinarna dimenzija projekta.

Komisija će odabrati najbolji projekat u kategorijama za osnovne i srednje škole. Pobednici će dobiti nagrade, a njihov projekat će biti predstavljen u okviru izložbe Francuskog instituta u Srbiji povodom Svetskog dana klime u decembru. Krajnji rok za podnošenje projekta je 15. jun 2018. godine.

Program Ruka u testu ima cilj da poboljša kvalitet predavanja iz oblasti nauke i tehnologije u školama. Program podržava nastavnike da primenu istraživačke pedagogije koja stimuliše radoznalost i sklonost ka naukama. 

Istražite više o konkursu Spasimo našu planetu

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs