научни круг

Конкурс „Спасимо нашу планету“

Француски институт у Србији и програм Рука у тесту расписују конкурс „Спасимо нашу планету“ за све основне и средње школе у Србији

Фото: Pixabay

Француски институт у Србији и програм Рука у тесту расписују конкурс „Спасимо нашу планету“ за све основне и средње школе у Србији. Циљ је скретање пажње на науке које могу да допирнесу очувању планете. Пројкети који се пријаве на конкурс треба да се баве следећим темама: смањење бацања хране, акција празан контејнер и утицај пластике на окружење.

Ученици ће моћи да представе своје радове у формату макете или прототипа, видео-репортаже или кроз радионице за популаризацију науке (експерименте, анимације, друштвене игре, стрип…). Оцењиваће се педагошки квалитет пројекта, оригиналност, учешће ученика и школе и мултидисциплинарна димензија пројекта.

Комисија ће одабрати најбољи пројекат у категоријама за основне и средње школе. Победници ће добити награде, а њихов пројекат ће бити представљен у оквиру изложбе Француског института у Србији поводом Светског дана климе у децембру. Крајњи рок за подношење пројекта је 15. јун 2018. године.

Програм Рука у тесту има циљ да побољша квалитет предавања из области науке и технологије у школама. Програм подржава наставнике да примену истраживачке педагогије која стимулише радозналост и склоност ка наукама. 

Истражите више о конкурсу Спасимо нашу планету

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs