Научни круг

Презентација посвећена фестивалу нових технологија ТЕКНОФЕСТ

Презентација на којој ће бити представљен турски фестивал технологије ТЕКНОФЕСТ и позвани тимови из Србије да се пријаве за такмичарски део одржава се током фебруара на Грађевинском факултету у Београду

Поводом фестивала технологије и авијације ТЕКНОФЕСТ, у уторак, 18. фебруара, у Свечаној сали Грађевинског факултета Универзитета у Београду, у 11 часова, почиње презентација која се организује уз подршку Министарства за иновације и технолошки развој Републике Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Центра за промоцију науке и Истраживачке станице Петница.

ТЕКНОФЕСТ је фестивал технологије и авијације на коме се већ трећу годину заредом представљају новитети у области технологије и промовише међународна сарадња Турске у научном сектору. Овај фестивал одржава се под покровитељством Председништва Републике Турске и Министарства одбране Републике Турске, а прошлогодишњи фестивал, организован на некадашњем Аеродрому Ататурк, за само пет дана посетило је око девет милиона људи, уз учешће финалиста из 122 земље.

Такмичење је одржано у 19 категорија: од авијатике, преко аутомобилске индустрије, подводних возила, дронова, па све до беспилотних летелица. Одвојено је укупно 600.000 евра за оне који прођу први круг, док је главна награда за победнике износила 450.000 евра.

За 2020. годину планирано је да се опсег фестивала прошири и на Балкан, са идејом да се ТЕКНОФЕСТ следеће године одржи у Београду. На презентацији заказаној за 18. фебруар биће представљена идеја фестивала и рад фондације Т3, која је главни организатор ТЕКНОФЕСТА.

Такође, ова прилика биће искоришћена за промоцију такмичарског дела фестивала, како би се тимови из Србије подстакли да се са својим пројектима прикључе програму.

Пријаве за такмичење на овогодишњем ТЕКНОФЕСТУ можете наћи овде.

Агенду можете наћи овде.

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs