Конференције

Конференција о одговорном истраживању

Конфeренција посвећена одговорном истраживању и иновацијама одржаће се у Барселони 18. марта 2016. године у оквиру пројекта HEIRRI. Рок за слање апстраката је 15. децембар 2015. године

Прва конференција у оквиру европског пројекта HEIRRI (Higher Education Institutions and RRI) одржаће се у Барселони 18. марта 2016. године, а сви који би желели да учествују на конференцији и који се баве темом одговорног истраживања и иновација могу да пошаљу свој апстракт до 15. децембра 2015. године уколико испуњавају задате критеријуме позива. HEIRRI је европски пројекат који се финансира из програма Хоризонт 2020 са циљем да интегрише концепт RRI (Responsible Research and Innovation) у област науке.

Конференција која се одржава средином марта у Барселони окупиће стотинак професионалаца из сфере високог, формалног и неформалног образовања, из института и истраживачких центара, индустрије, јавног сектора и организација цивилног друштва, а који се баве истраживањем и развојем.

Програм конференције састојаће се од предавања, радионица као и од постер-сесија које за циљ имају да омогуће учесницима размену искуства и добре праксе у погледу начина на који високошколске институције могу да укључе ширу заједницу  у усвајање концепта RRI-ја.

Тим поводом, организатори HEIRRI конференције су расписали јавни позив за учешће на конференцији  са жељом да на њој буду представљене добре праксе и  материјали за одржавање тренинга о различитим елементима којима се RRI бави као што су: родна равноправност, интегритет при истраживању, отворени приступи, диверзитет, инклузија, одрживост, транспаретност и др. Такође, на овој конференцији представиће се и могући начини за интегрисање ових елемената у курикулуме, чиме би они постали део образовних исхода у систему високог образовања.

Сам пројекат  RRI Tools као један од својих приоритетних циљева има веће укључивање целокупне друштвене заједнице у процес успостављања бољег односа између поља истраживања и иновација с једне стране и друштва са друге.

Тиме се постиже већа инклузивност, креативност, али и боља сарадња међу различитим друштвеним групама – истраживачима, представницима цивилног сектора, доносиоцима одлука, креаторима јавних политика и другим релевантним групама.

 Истражите више о HEIRRI конференцији.

 Истражите више о пројекту RRI Tools.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs