Технологија

Gadget Fest 2012

У центру Београда одржава се тродневна ИТ манифестација током које ће бити представњени најновији геџети и друга ИТ опрема, одржан велики број предавања и други занимљиви саджаји

Интерактивна манифестација едукативног и забавног карактера, Gadget Fest 2012, одржава се од 25. до у 27. октобра у Београду, у Галерији Прогрес (Кнез Михаилова улица). Током три дана фестивала, који је бесплатан за публику, како су најавили организатори, суграђани ће моћи да упознају неке од најновијих геџета данашњице, да их испробају, да учествују у различитим такмичењима, али и да освоје вредне награде.

Организатори фестивала су компаније Oivivio и SuperStar WorldWide, уз подршку IT организације Pingvinko Networks. Међу излагачима су Samsung, Техноманија, Hyundai Electronics, Computerland, BitSolutions, Microsystems и друге познате компаније. Оне су спремиле паметне телефоне, таблет и лаптоп рачунаре, паметне ТВ уређаје последње генерације, као и многе геџете и справице са којима шира јавност још није упозната. Између осталог, како је најављено, публику ће обрадовати најновија Samsung Smart TV технологија „Контрола покрета“, која пружа јединствен доживљај током играња најпопуларнијих игрица, док ће АИК Банка љубитељима шопинга приказати најновији MasterCard PayPass платни стикер, којим се свакодневна плаћања чине једноставнијим, бржим и сигурнијим.

Пратећи програм ће се одржавати на доњем нивоу Галерије Прогрес и биће подељен у три тематске целине:

25.10. (четвртак) Gadget Катедра – презентације геџета и најновијег хардвера, као и предавања из области информационих технологија.

Свечано отварање фестивала је у 13 часова, а едукативни део, током којег ће предавања држати еминентни предавачи из IT сфере, траје од 14 до 17 часова, док се од 18 одржавају презентације најновијих геџета.

 26.10. (петак) Gadged Web Wizards – дан социјалних мрежа, блогова, и најпопуларнијих независних веб-сајтова у Србији, током којег ће се одржати окупљање твитераша Belgrade TweetUP, пропраћено предавањима најутицајних блогера и твораца веб-сајтова.

У првом делу програма од 14 до 17 часова наставља се Gadget Катедра, на коју се од 18 часова надовезује представљање најновијих производа из линија наших излагача, а од 19 часова је специјал вечери који обједињује Belgrade TweetUP окупљање и дружење твитераша (#GadgetUP) и предавања утицајних и популарних блогера, твораца веб-сајтова и веб организација.

 27.10. (субота) Gadget Gaming Masters – поред едукативног излагања, посетиоце очекују турнири у најпопуларнијим видео-играма, као и представљање најновијих игара и гејминг опреме од стране компаније Computerland.

 

  Истражите више: www.gadgetfest.rs

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs