научни круг

Фотографијом против загађења

ЕУ Инфо Центар организује конкурс за фотографије које промовишу алтернативна средства превоза

У сусрет Европској недељи мобилности, ЕУ Инфо Центар, ЕУ Инфо кутак у Нишу и Новом Саду и Делегација Европске уније у Републици Србији организују фото конкурс под називом ”Буди еко-мобилан!”.

Циљ је подизање свести о градском загађењу. ”Еко-мобилност” подразумева алтернативна средства превоза, од шетње до тротинета, као и промоцију коришћења паркова, природе, река у градском животу, посебно у транспорту.

У складу са овим циљем, конкурс ”Буди еко-мобилан!” позива све заинтересоване да се такмиче за најбољу фотографију у две категорије.

Прву категорију чине ученици основних и средњих школа у Србији, чија фотографија треба да илуструје како се у градовима кроз транспорт може бринути о животној средини. Награде у овој категорији су бицикл, ролери и тротинет.

Другу категорију, под називом ”мој еко-мобилни љубимац”, осмишљен је за све власнике љубимаца, и фотографије које буду послате у овој категорији конкурса морају на неки начин укључити љубимце. Победници ове категорије добијају храну и опрему за своје љубимце.

Како бисте се пријавили за једну од две категорије, потребно је да пошаљете фотографију са оригиналном поруком путем мејла до 9. септембра у 17 часова. Сва упутства налазе се у линку на дну текста.

Све пристигле фотографије ће бити објављене од 10. до 18. септембра на Фејзбук страници ЕУ Инфо Центра, где ће сви заинтересовани моћи да гласају за финалисте. У финалу, коначне победнике бира стручни жири.

Поред тога, двадесет најбољих фотографија биће изложено у ЕУ Инфо Центру током Европске недеље мобилности, а најбољих осам украсиће једно возило јавног превоза у Београду.

Европска недеља мобилности је годишња кампања одрживе урбане мобилности, која се одржава сваке године од 16. до 22. септембра кроз низ манифестација широм Европе. Идеја водиља кампање је да улице и градове треба прилагодити грађанима, а не аутомобилима.

Истражите више о конкурсу

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs