Конференције

FISEC 16

Од 18. до 22. маја у СКЦ-у се одржава међународна студентска конференција FISEC 16

Друга међународна студентска конференција заштите животне средине FISEC 16 одржава се од 18. до 22. маја у Студентском културном центру у Београду. FISEC 16 окупља стручњаке из природних и друштвених наука са циљем промовисања мултидисциплинарности. Програм обухвата интерактивна предавања студената и еминентних стручњака, а у склопу конференције биће одржано и више радионица.

Учесници конференције ће имати прилику да се упознају са изазовима и стекну искуства у пракси, као и да кроз успостављање дијалога између теорије и праксе допринесу подизању свести о значају заштите животне средине. Идејни творац пројекта је Удружење заштите животне средине РИО, а један од коорганизатора овогoдишње конференције је Центар за промоцију науке.

Регистрација учесника почиње 18. маја у 16:30 и траје до 18 часова након чега следи отварање конференције и научно-популарна трибина. На трибини ће говорити Никола Здравковић из Центра за промоцију науке, Др Биљана Стојковић са Биолошког факултета у Београду, Марио Шиљег из Министарства заштите околиша и природе из Загреба и Горан Секулић из организације World Wide Fund for Nature.

Другог дана конференције, 19. маја, Иван Умљеић из Центра за промоцију науке ће одржати пленарно предавање ”Зашто пчеле нестају?”. Предавање почиње у 9 часова, а на њему ће бити речи о факторима који угрожавају пчеле и колики је њихов значај за опстанак човека.

Трећег дана конференција, 20. маја у 14 часова Ивана Хорват из ЦПН-а одржаће пленарно предавање о одговорном истраживању и иновацијама, током којег ће бити реч о два велике међународна пројекта на којима је Центар партнер: RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) и SATORI, о етици у истраживању.

У суботу, 21. маја, Иван Умељић и Никола Здравковић из Центра за промоцију науке ће одржати радионицу ”Научна комуникација”. Радионица почиње у 13:30, а полазници ће се упознати са занимљивим и ефективним начнима научне комуникације. Посебно ће се указати на неке важне смернице за публиковање научних радова, а полазници ће се упознати и са историјом научних публикација и еволуцијом научног чланка.

Истражите прогам конференције FISEC 16

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs