РАДИОНИЦЕ

Светска банка у Научном клубу

Радионица на којој је Светска банка повезала српске иновационе лидере и финске стручњаке одржана је у Научном клубу ЦПН-а 15. маја

Светска банка у сарадњи са Центром за промоцију науке организовала је радионицу „Размена знања између Србије и Финске“ у четвртак, 15. маја, у Научном клубу ЦПН-а.

Ова радионица направљена је у оквиру Српског иновационог пројекта (The Serbia Innovation Project – SIP), европског инструмента за помоћ у придруживању Европској унији који подржава Светска банка. Пројекат је осмишљен са циљем да се подржи иновативно предузетништво и повећа запосленост и раст привреде.

Светска банка у Србији представља примере добре праксе из разних европских земаља, и отвара простор за ширење мреже и размену знања – овога пута, у Научном клубу ЦПН-а гостоваће представници Финске.

Предавачи на овој радионици били су Љиљана Кундаковић из Фонда за иновациону делатност Србије, и госпођа Каиса Лахтенмаки-Смит, саветница за науку премијера Републике Финске, која је представила модел Стратешких центара за развој науке, технологије и иновација (SHOK), који се у Финској са великим успехом спроводи од 2007. године.

Радионица у Научном клубу ЦПН-а служи као платформа за размену искуства и потенцијалну сарадњу између српских иновационих лидера и финских стручњака. Поље у коме је препознат потенцијал за раст и развој је, пре свега, сектор информационо-комуникационих технологија, али су се разматрала и могућа партнерства и могућности и у другим областима.

Истражите више о активностима Светске банке у Србији.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs