Научни круг

ERC у Србији – праћење догађаја у Ректорату уживо

Догађај у Ректорату Универзитета у Београду на коме се окупљају представници ERC-a и домаћих научно-истраживачких институција, у четвртак, 5. септембра, моћи ће да се прати уживо

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Европски истраживачки савет Европске комисије (European Research Council – ERCзаједнички организују догађај Могућности за финансијску подршку ERC-a: подршка најбољим истраживачима широм Европе (ERC Funding Opportunities: Supporting excellent researchers all over Europe), у четвртак, 5. септембра, у згради Ректората Универзитета у Београду.

Догађај је посвећен могућностима за финансијску подршку коју ERC обезбеђује најбољим истраживачима широм Европе, а у Београду овом приликом гостује др Жан-Пјер Бургињон, председник Европског истраживачког савета.

Мисија Европског истраживачког савета је да подржи научна истраживања највишег квалитета широм Европе и пружи могућност талентованим истраживачима и њиховим тимовима да развију идеје којима померају границе науке у различитим областима, подстичући научну изврсност на највишем нивоу.

Догађај у Ректорату Београдског универзитета окупиће представнике националних институција које имају важну улогу у подршци потенцијалних кандидата за ERC грантове, чланове Научног савета ERC-a, као и представнике Извршне агенције ERC-а, како би заједнички нашли начин да подрже наше најбоље научнике и помогли им да успешно аплицирају.

Неки од учесника програма и панела, поред председника ERCдр Жан-Пјер Бургињона, биће, између осталих, др Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, др Милица Ђурић Јовичић, в.д. директора Фонда за науку Републике Србије, као и добитница ERC гранта др Магдалена Ђорђевић, из Института за физику. О програму ERC стипендирања говориће др Виктор Недовић, државни секретар у МПНТР-у.

У уводном делу програма присутнима ће се обратити Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Сем Фабрици, амбасадор Делегације Европске уније у Србији, и др Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду.

Програм ће моћи да се прати уживо на овом линку.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs