научни круг

Eксперимент, стварање, технологија

Центар за промоцију науке, заједно са ауторима радова, најављује наставак изложбе art+science+makers на Oдељењу за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитетa у Београду

Након успешне и посећене истоимене манифестације, четири већ излагана рада можете погледати у холу на другом спрату Филозофског факултета. Радови ће бити изложени до 20. фебруара 2019. године.

Изложба art+science+makers реализована је у сарадњи са ауторима и стручним сарадницима Центра за промоцију науке, у оквиру Мејкерс спејса – Отвореног за идеје. Овај простор препознајемо као заједнички именитељ за уметност и науку, као место које може да катализује иновације, подстакне нове идеје, разговоре и знања.

Изложба приказује четири рада аутора и тимова чији приступе одликује жеља за разумевањем живота, који су спремни да иду изван оквира својих дисцилина и укрштају се кроз различите степене сарадњи.

Теме које се кроз ову поставку отварају суочавају нас са свакодневним изазовима и нашим присуством у окружењу које одликује технолошки напредак. Оне дају облик и форму невидљивим аспектима савременог и људског. Аутори изложбе art+science+makers постављају важна питања која су део садашњице и кроз креативну употребу технологије омогућавају нам нове увиде у појаве и феномене чијих смо и ми сами део.

Више о радовима који ће бити изложени можете погледати ОВДЕ.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs