Научни круг

Београдски разговори о науци

Пројекат Института за истраживање и развој сложених система, уз подршку Центра за промоцију науке у Београду

У оквиру „Београдских разговора о науци” током фебруара и марта биће организована четири једнодневна семинара и једна радионица у просторима „Кафеа 16” Центра за интеграцију младих и основне школе „Краљ Петар Први” у Београду. Циљ пројекта је да покретањем разговора о неколико широко постављених савремених научних тема подстакне садржајнију комуникацију између истраживача из различитих научних области, као и између научника и грађана заинтересованих за науку.

Да би се решавали све сложенији научни проблеми, неопходно је удруживање научника из разних дисциплина. „Београдски разговори о науци” су покушај да се на једном месту омогући јавна научна комуникација, која подстиче иновативно размишљање и указује на нове правце истраживања.

Овај пројекат окупља  активне истраживаче који ће у форми кратких предавања, налик оним на научним конференцијама, говорити о својим истраживањима и централним научним проблемима у областима којима се баве.

Сви који желе да се укључе као предавачи или као публика и учествују у разговорима о истраживањима, новим научним правцима и могућности комуникације научних тема у јавности, могу да пишу на адресу: projects.at.iracs.rs@gmail.com.

Теме „Београдских разговора о науци”:

Клима и климатске промене (25. фебруар)

Наноматеријали и нанотехнологије (25. фебруар)

Неуродегенеративне болести – прозори у мозак (26. фебруар)

Зелено становање (28. фебруар)

Како се припремити за писање успешних европских пројеката (март)

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs