Izložbe

„Priroda Srbije“ u Progresu

Prva izložba nagrađenih fotografija sa konkursa „Priroda Srbije“ otvara se u ponedeljak, 16. februara u 18 časova u galeriji „Progres“

 

Zavod za zaštitu prirode Srbije, u saradnji sa Foto savezom Srbije, pokrenuo je prošle godine stalni foto konkurs „Priroda Srbije“ u cilju promocije prirode, prirodnih dobara i zaštite prirode. Učesnici konkursa bili su pozvani da na fotografijama ispolje kreativnost u prikazivanju biljnog i životinjskog sveta, kao i ljudske aktivnosti u prirodi.

 Tokom 2014. godine na adresu Zavoda za zaštitu prirode Srbije pristiglo je skoro 5.000 fotografija. Žiri se prilično namučio prilikom selekcije, jer su pristizali vrhunski snimci a broj nagrada bio je ograničen propozicijama.

Na godišnjem žiriranju, koje je zbog teških odluka eliminacije fotografija trajalo duže od šest sati, odabrane su 83 fotografije od kojih će za 11 autori dobiti nagrade Zavoda za zaštitu prirode Srbije i medalje Foto saveza Srbije.

 Prva izložba nagrađenih fotografija stalnog foto konkursa Zavoda za zaštitu prirode Srbije „Priroda Srbije“ biće otvorena 16. februara u 18 časova u galeriji „Progres“ u Beogradu (ugao Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice).

 Ovom prilikom biće dodeljene i nagrade autorima najboljih fotografija. Svi zainteresovani imaće priliku da od 16. do 22. februara pogledaju izložbu u Beogradu.

 Nakon Beograda, izložba se seli u Niš, gde će, od 24. februara do 9. marta, fotografije biti izložene u galeriji Udruženja arhitekata.

 Fotografije koje su pristigle na foto konkurs tokom 2014. godine dostupne su na internet prezentaciji Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Istražite više u katalogu izložbe ”Priroda Srbije

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs