Изложбе

„Природа Србије“ у Прогресу

Прва изложба награђених фотографија са конкурса „Природа Србије“ отвара се у понедељак, 16. фебруара у 18 часова у галерији „Прогрес“

 

Завод за заштиту природе Србије, у сарадњи са Фото савезом Србије, покренуо је прошле године стални фото конкурс „Природа Србије“ у циљу промоције природе, природних добара и заштите природе. Учесници конкурса били су позвани да на фотографијама испоље креативност у приказивању биљног и животињског света, као и људске активности у природи.

 Током 2014. године на адресу Завода за заштиту природе Србије пристигло је скоро 5.000 фотогрaфија. Жири се прилично намучио приликом селекције, јер су пристизали врхунски снимци а број награда био је ограничен пропозицијама.

На годишњем жирирању, које је због тешких одлука елиминације фотографија трајало дуже од шест сати, одабране су 83 фотографије од којих ће за 11 аутори добити награде Завода за заштиту природе Србије и медаље Фото савеза Србије.

 Прва изложба награђених фотографија сталног фото конкурса Завода за заштиту природе Србије „Природа Србије“ биће отворена 16. фебруара у 18 часова у галерији „Прогрес“ у Београду (угао Кнез Михаилове и Змај Јовине улице).

 Овом приликом биће додељене и награде ауторима најбољих фотографија. Сви заинтересовани имаће прилику да од 16. до 22. фебруара погледају изложбу у Београду.

 Након Београда, изложба се сели у Ниш, где ће, од 24. фебруара до 9. марта, фотографије бити изложене у галерији Удружења архитеката.

 Фотографије које су пристигле на фото конкурс током 2014. године доступне су на интернет презентацији Завода за заштиту природе Србије.

Истражите више у каталогу изложбе ”Природа Србије

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs