У Центру

Виртуелни Научни клуб

Активности нашег Научног клуба преселили смо на интернет због пандемије коронавируса – учествујте у новим научним подухватима!

Због ванредних мера усмерених на спречавање ширења епидемије коронавируса одлучили смо да активности нашег Научног клуба преселимо на интернет. У нашем виртуелном Научном клубу можете да учествујете у активностима и садржајима који вас позивају у нове научне подухвате.

За све оне који су се са нама дружили и раније, потрудићемо се да већ познату атмосферу Научног клуба пренесемо кроз ваше рачунаре и мобилне телeфоне. А за вас који сте први пут са нама, спремите се да науке, како природне тако и друштвено-хуманистичке, технологију, математику и инжењерство упознајемо на несвакидашњи начин, потпуно другачији од оног из школских учионица.

Toком априла, тема наших радионица је вештачка интелигенција. Све о априлским радионицама можете сазнати овде.

Како Инстаграм зна шта волим? Кроз серију интерактивних задатака сазнаћете више о алгоритмима који стоје иза друштвених мрежа. Како све те друштвене мреже знају да баш волим псе, или хаљине, или да сам се заљубила? На овај начин, удубићемо се и у боље разумевање начина на који функционише људска интелигенција.

Колико знаш о вештачкој интелигенцији и роботици? Узбудљиви квиз, који можете да решавате са члановима породице, даће вам занимљиве увиде о свету роботике.

У малој школи за роботе, најмлађи учесници могу да учествују у развијању паметних робота. Како би изгледао робот који иде у школу? Шта би могао да уради? Како би радио задатке?

У нашем виртуелном Научном клубу вежбамо критичко размишљање и креативност: копамо по кухињи, радном столу, растављaмо старе играчке и интервјуишемо укућане.

Теме којима се бавимо у виртуелном Научном клубу осмишљене су тако да прате и продубљују школска знања из различитих природних и друштвено-хуманистичких наука. Методе рада су засноване на искуственом учењу, као и практичном раду. Активности и материјале осмишљавају научни демонстратори, студенти различитих факултета, који су обучени за научну комуникацију са децом.

 

РАДИОНИЦЕ

Како Инстаграм зна шта волим?

Колико знаш о вештачкој интелигенцији и роботици?

Школа за роботе

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs