U Centru

Radionica o odgovornom istraživanju i inovacijama na Sajmu knjiga

U petak, 25. oktobra, u 11 časova, na štandu CPN-a biće održana radionica o EU politici „Odgovorno istraživanje i inovacije“ i konceptu Living Labs 

Centar za promociju nauke iz Beograda i Institut Biosens iz Novog Sada organizuju radionicu posvećenu EU konceptu Odgovornog istraživanja i inovacija (engl. Responsible Research and Innovation – RRI), u petak, 25. oktobra, od 11 do 13 časova.

RRI je naučni okvir u kome svi društveni akteri (istraživači, građani, donosioci odluka, privreda) rade zajedno u procesu istraživanja i inovacija, sa ciljem usklađivanja rezultata sa vrednostima, potrebama i očekivanjima evropskog društva. On ima centralnu ulogu u programu Horizont 2020 i provlači se kroz celokupni finansijski mehanizam sa ciljem građenja novog modela odnosa između nauke i društva u Evropi.

Radionica će se baviti predstavljanjem i primenom RRI vrednosti i veština, implementacijom koncepta Living Labs u savremenoj poljoprivredi i razvoju klimatskih akcijaresursa i praksi sa ciljem povećanja kapaciteta učešća u programu Horizont 2020, a organizovana jeu okviru zajedničke platforme projekata RRING, SISCODE i TeRRIFICA.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs