U Centru

Promocija novih Elemenata na Sajmu knjiga

Tokom Sajma knjiga, na štandu CPN-a, u Hali 2a, u subotu, 26. oktobra, biće predstavljen novi broj naučnopopularnog časopisa Elementi

 

U subotu, 26. oktobra, u 13.30, na štandu u Hali 2a, Centar za promociju nauke predstavlja novi, 18. broj svog naučnopopularnog časopisa Elementi.

Najnoviji broj časopisa Elementi, u kome su zastupljeni brojni domaći autori i ilustratori, posvećen je fenomenu svetlosti i nauci o ovom fenomenu – fotonici. U novim Elementima nalaze se i priče o pravu na svetlost, ali i pravu na mrak, kao i raznim drugim inspirativnim temama poput ponašanja mašina, klimatskih promena, mržnje u sajber svetu, poezije i medicine. 18. broj Elemenata donosi i ekskluzivni intervju sa dr Maurom Ferarijem, budućim predsednikom Evropskog istraživačkog saveta (ERC).

Na promociji će govoriti Marko Krstić, v. d. direktora Centra za promociju nauke, Ivana Nikolić, novinarka Centra za promociju nauke, Đorđe Petrović, novinar Centra za promociju nauke i Petar Nurkić, doktorand, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu. Promociju će moderirati Ivan Umeljić, rukovodilac Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju CPN-a.

————————————————–

Tokom osam dana trajanja Sajma, CPN će na svom štandu organizuje čitav niz promocija i razgovora o temama iz raznovrsnih naučnih oblasti, tribine, predstavljanje institucija i novih izdanja, kao i međunarodnih projekata u kojima je CPN jedan od partnera.

Centar za promociju nauke i ove godine, deveti put zaredom, na svom štandu, u Hali 2a, izlaže oko 1000 publikacija naučnoistraživačkih organizacija Srbije, kao i svoja izdanja iz oblasti promocije nauke i naučne komunikacije.

 

Štand CPN-a, Hala 2a

subota, 26. oktobar, 13.30

 

Učestvuju:

Marko Krstić, v. d. direktora Centra za promociju nauke

Ivana Nikolić, novinarka Centra za promociju nauke

Đorđe Petrović, novinar Centra za promociju nauke

Petar Nurkić, doktorand, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu

 

Moderator:

Ivan Umeljić, rukovodilac Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju CPN-a

 

 

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs