U ponedeljak, 21. septembra, u 14 časova, počinje program obuke za finansijske menadžere međunarodnih projekata

Zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centar za promociju nauke započinje prvu besplatnu radionicu za obuku finansijskih menadžera međunarodnih projekata u Srbiji kojom se stiče iskustvo za rad sa fondovima Evropske unije.

Za radionicu se prijavilo 125 kandidata, od kojih je izabrano 15.

Program obuke će biti otvoren u ponedeljak, 21. septembra, u 14 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.

Na skupu će govoriti Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, dr Zorana Kurbalija Novičić, dobitnica individualnog granta „Marija Sklodovska Kiri“, dr Viktor Nedović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Marija Filipović Ožegović, direktorka Fondacije Tempus i Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Program obuke za finansijske menadžere projekata, koji traje tri meseca, pohađaće 15 prvorangiranih kandidata sa konkursa sprovedenog u junu 2015. godine.

Po završetku obuke, izabrani kandidati će biti edukovani da konstruišu budžete međunarodnih projekata u okviru programa H2020, ERASMUS+ (Tempus, LLP), IPA, NATO itd., u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom u pogledu zadatih administrativno-pravih okvira, u fazi implementacije projekta.

Istražite više o konkursu za polaznike radionice.

Istražite više o Horizontu 2020.

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape