Konkurs „NeMogući dizajn“ ima za cilj da afirmiše mlade dizajnere a prijave su otvorene do 25. decembra

Centar za promociju nauke, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i grad Kraljevo organizuju konkurs „NeMogući dizajn“. Konkurs traje od 5. do 30. decembra, a prijave se primaju zaključno sa 25. decembrom. Konkurs ima za cilj da afirmiše mlade dizajnere i podstakne studente i učenike na modelovanje oblika primenom 3d softverskih alata.

Najuspešnija rešenja biće nagrađena izradom prototipova koji će biti dodeljeni pobednicima na svečanoj promociji. Odluke o pobednicima biće donete do kraja 2013. godine.

Konkursom „NeMogući dizajn“ se promoviše moderna tehnologija za izradu prototipova zasnovana na novim materijalima, kojom se omogućava povećanje inovativnosti dizajnera i konstruktora pri razvoju novih proizvoda. Realizacijom projekta će primena novih materijala i tehnologija, koji značajno menjaju koncepte projektovanja i dizajna, biti približena mladim dizajnerima i konstruktorima.

Konkurs ima dve kategorije, za studente, mlade dizajnere i inženjere do 30 godina starosti i za učenike srednjih škola. Dodeljivaće se po dve vrste nagrada u obe kategorije: tri nagrade stručnog žirija i jedna nagrada publike. Pravo na učešće imaju državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Srbiji, a nagrađeni autori će morati da ličnim i/ili školskim dokumentima potvrde pripadnost odgovarajućoj kategoriji.

Više o konkursu pogledajte na ovom linku.

 

 

podeli