Javni poziv za prijavljivanje projekata promocije i popularizacije nauke, koji raspisuje Centar za promociju nauke, ove godine biće otvoren 14. februara. Kao i svake godine, pozivamo sva zainteresovana naučna, naučnostručna društva, škole, centre za stručno usavršavanje, udruženja i druge organizacije, ali i pojedince preko naučnih klubova da podnesu svoje prijave za izbor projekata promocije i popularizacije nauke i tehnike.

Ove godine prijave će biti organizovane u dve kategorije. Prva je namenjena projektima promocije nauke u naučnim klubovima širom Srbije, dok je druga namenjena svim projektima promocije nauke. Prijave će biti otvorene od 14. februara do 14. marta, nakon čega će stručna komisija rangirati projekte po utvrđenim kriterijumima. Preliminarna rang-lista očekuje se 12. aprila.

Ove godine izdvojena sredstva iznose 8.000.000,00 dinara, odnosno po 4.000.000,00 dinara za svaku od kategorija. Prijave, kao i obično, biće organizovane preko elektronske aplikacije. Svi uslovi, linkovi i uputstva za prijavu, biće objavljeni na dan otvaranja Javnog poziva, dakle 14. februara, a do tada možete pogledati arhivu Javog poziva Centra za promociju nauke na ovom linku. Za vesti i nove informacije pratite sajtove i društvene mreže Centra za promociju nauke.

podeli