Horizont četvrtkom 4. decembra biće posvećen COST porgramu

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, CPN  organizuje još jedan „Horizont četvrtkom“. Ovog četvrtka tema je „COST program – grantovi za povezivanje sa Evropom“, a razgovaraće se o COST programu i mogućnostima koje on pruža.

Horizont četvrtkom se, kao i obično, održava u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u Knez Mihailovoj ulici broj 5, na drugom spratu, sa početkom u 15 časova.

COST (European Cooperation in Science and Technology) je jedna od najvećih platformi za podršku, umrežavanje i saradnju sa naučnicima i istraživačima u čitavoj Evropi, koji podržava istraživačke projekte pod nazivom COST akcije.

U okviru ovih akcija učestvuju državne i privatne institucije, univerziteti, predstavnici industrije, mala i srednja preduzeća u cilju zajedničkog razvijanja ideja, razmene i prenošenja znanja u okviru svih naučnih disciplina.

Horizont četvrtkom

COST PROGRAM – GRANTOVI ZA POVEZIVANJE SA EVROPOM

Četvrtkak, 4. decembar, 15 časova

  • 15:00 – 15:15 Viktor Nedović , pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • 15:15 – 15:30 Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
  • 15:30 – 15:55 Goran Đorđević, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Nišu, nacionalni COST koordinator i predstavnik Srbije u Komitetu visokih zvaničnika (Committee of Senior Officials – CSO)
  • 15:55 – 16:15 Nikola Filipović, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Nišu, saradnik u kancelariji nacionalnog COST koordinatora

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020.

 

podeli
povezano
Eureka info dan
H2020 u Nišu