Nakon što je protekle godine podržano ukupno 49 projekata kojima je popularizovana nauka širom naše zemlje, Centar za promociju nauke uskoro raspisuje Javni poziv za 2023. godinu. Tim povodom, do kraja zime u naučnim klubovima u Srbiji biće održane promocije i razgovori, kako bi informacija stigla do onih sa najboljim idejama za projekte promocije nauke, a Javni poziv biće otvoren od 14. februara do 15. marta.

Javni poziv namenjen je svim zainteresovanim naučnim, naučnostručnim društvima, školama, centrima za stručno usavršavanje, udruženjima i drugim organizacijama, ali i pojedincima preko naučnih klubova, koji mogu da podnesu prijave za svoje projekte promocije i popularizacije nauke i tehnike.

Uz podizanje nivoa naučne pismenosti i širenja naučne kulture kao najbitnijih ciljeva Javnog poziva, ovo je način da se podrže inovativni projekti koji doprinose poboljšanju kvaliteta projekata iz oblasti promocije nauke, kao i raznovrsne kreativne ideje koje afirmišu dostupnost znanja.

Tokom prošle godine, finansirani su projekti koji su se kroz priče o superherojima bavili fizikom, neki od njih bili su posvećeni matematici, dok su se drugi bavili medicinom, biologijom, hemijom, filozofijom, istorijom ili jezicima. Duhoviti nazivi projekata u sebi su nosili i jednako zabavne sadržaje („Čoveče, nauči se!“, „Daj(t)e se na znanje“).

Ukupna raspoloživa sredstva izdvojena za ovu namenu iznose 6.500.000,00 dinara, po sledećoj raspodeli:

  1. Kategorija 1 – Projekti promocije nauke u naučnim klubovima  i programi naučnih klubova – s tim da je maksimalan iznos po projektu 150.000,00 dinara;
  2. Kategorija 2 – Projekti promocije nauke – s tim da je maksimalan iznos po projektu 300.000,00 dinara;

NAČIN I ROK PRIJAVLJIVANJA

Sve relevantne informacije možete preuzeti na linku. Poziv je otvoren od 14. 02. 2022. do 15. 03. 2023. godine, do 12 časova.

Informacije o Javnom pozivu se mogu dobiti putem e-pošte javnipoziv@cpn.rs ili na sajtu.

Obuke i promocija Javnog poziva održaće se u 12 naučnih klubova u kojima je moguće prijaviti projekat, a ovo su datumi održavanja narednih promocija:

13. februar – Ranovac, Niš, Leskovac, Novi Sad
14. februar – Čačak, Gornji Milanovac
20. februar – Kikinda
21. februar – Kragujevac, Kruševac
22. februar – Šabac

 

 

 

 

podeli