U subotu, 28. oktobra, u 17 časova, na Sajmu knjiga biće održana promocija novog, uzbudljivog CPN izdanja „Bura informacija – zašto lajkujemo?“

U subotu, 28. oktobra u 17 časova na štandu Centra, u Hali 2a Međunarodnog sajma knjiga, biće održana promocija novog, uzbudljivog CPN izdanja „Bura informacija – zašto  ‛lajkujemo’?“. Novo izdanje Centra, autora Vinsenta Hendriksa i Pelea Hansena pruža objašnjenje za naše individualno, ali i kolektivno ponašanje na društvenim mrežama.

Na promociji knjige „Bura informacija“ govoriće Ivan Umeljić, urednik izdavaštva Centra za promociju nauke, prevodilac izdanja Marija Novaković, asistentkinja na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, i stručni redaktor prevoda dr Mašan Bogdanovski, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Autori izdanja upozoravaju na buru informacija koja je zahvatila savremeno društvo, a posebno na nekritičko usvajanje i korišćenje informacija prilikom formiranja mišljenja i donošenja odluka. Kako navode, bura informacija podriva našu sposobnost da odvojimo istinito od banalnog i tendencioznog i, ukoliko ostane neproverena, podriće našu kolektivnu inteligenciju.

„Bura informacija – zašto ‛lajkujemo?’“ je originalno delo koje na jednom mestu pruža detaljan uvid u savremena istraživanja tokova informacija koje oblikuju različite aspekte našeg života, u društvenom, ekonomskom i političkom pogledu. Ova uzbudljiva knjiga lako se čita i neizbežno je štivo za sve one koji žele da razumeju 21. vek i podržavaju razvoj demokratskih vrednosti u savremenom društvu.

PROMOCIJA CPN IZDANJA

Bura informacija – zašto lajkujemo?

Subota, 28. oktobar

Sajam knjiga, Hala 2a 

Govore:

  • Ivan Umeljić, urednik izdavaštva Centra za promociju nauke
  • Marija Novaković, asistentkinja na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu
  • dr Mašan Bogdanovski, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu
podeli