Naučni krug

Takmičenje za nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO)

Rok za prijave za takmičenje Svetske organizacije za intelektualnu svojinu je 29. mart, a takmičenje se organizuje kako bi se promovisao značaj zaštite intelektualne svojine za razvoj ekonomije i društva.

Konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za 2020. godinu otvoren je u četiri kategorije takmičenja.

Ovo takmičenje se organizuje sa ciljem promovisanja značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva, kao i povodim obeležavanja 100. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Takmičenje organizuje Zavod za intelektualnu svojinu pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.

Povodom obeležavanja jubileja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije možete se prijaviti za učešće u takmičenju za dodelu WIPO nagrada u sledećim kategorijama:

1. Pronalazač ili grupa pronalazača za patent (WIPO Medal for Inventors);
2. Pravna lica za registrovan industrijski dizajn (WIPO IP Enterprise Trophy);
3. Autor za monografsko delo/studijsku izložbu u oblasti društveno humanističkih nauka (WIPO Medal for Creativity);
4. Učenik ili grupa učenika srednje škole za pronalazak (WIPO Schoolchildren’s Trophy).

Nagrade će biti dodeljene 26. aprila 2021. godine, na dan koji je WIPO ustanovila kao Svetski dan intelektualne svojine.

Obaveštenje o uslovima za dodelu nagrada i načinu prijavljivanja, kao i sve potrebne obrasce možete preuzeti na ovom linku.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs