Konferencije

Studenti i životna sredina

Studentsko udruženje  organizuje prvu Međunarodnu studentsku konferenciju za zaštitu životne sredine i srodnih nauka primenjivih u zaštiti životne sredine

U prostorijama Univerziteta u Novom Sadu će se, od 14. do 16. novembra, održati prva Međunarodna studentska konferencija za zaštitu životne sredine i srodnih nauka primenjivih u zaštiti životne sredine, u organizaciji studentskog udruženja RIO iz Novog Sada.

Konferencija, koja se prvi put organizuje u Novom Sadu, obuhvatiće veliki broj oblasti značajnih za zaštitu životne sredine. Predavači će sagledati sve aspekte koji utiču na životnu sredinu i održivi razvoj, a učesnicima će predstaviti savremene tehnologije zelenog inženjerstva i permakulturne gradnje, kao i savremene tehnologije prečišćavanja otpadnih tokova. 

Osim gostujućih predavača iz Makedonije, Hrvatske i Mađarske, na konferenciji će govoriti i domaći stručnjaci u ovoj oblasti, kao i predstavnici raznih udruženja koji će svojim primerima dobre prakse preneti stečena iskustva i znanja. 

Kotizacija za učešće na konferenciji se ne plaća, a rokovi za prijavu za učešće sa naučnim radom ili pojedinca i organizacija bez naučnog rada su 10, odnosno 20. septembar. Formular za prijavu se može popuniti elektronski na linku.

Organizatori posebno pozivaju studente da uzmu učešće na konferenciji sa svojim doktorskim i master radovima, ali i diplomskim radovima koji ispunjavaju uslove komisije. 

Udruženje zaštite životne sredine RIO je organizacija osnovana 2013. godine od strane studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, u cilju podizanja svesti mladih i građana o važnosti zaštite životne sredine. Intenzivnim radom, udruženje RIO je uspelo da svoju ideju proširi na regionalnom nivou i za sada su njegovi aktivisti studenti više fakulteta iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. 

Više informacija o konferenciji potražite na UZZS-RIO.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs