Naučni krug

Scientix radionica za STEM nastavnike u Kladovu

U sredu, 26. maja, u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu biće organizovana radionica za nastavnike STEM oblasti (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) u okviru projekta Scientix.

Ovo je samo prva u nizu aktivnosti koje će Centar ѕa promociju nauke, u okviru svog drugog mandata kao nacionalna kontakt tačka za Scientix, organizovati u naredne dve godine.

Događaj će biti realizovan u saradnji sa nastavnikom Ivanom Stojanovićem, jednim od 21 Scientix ambasadora u Srbiji, a uz podršku projekta „Podrška STEM obrazovanju u srednjim školama“ fondacije Ana i Vlade Divac.

Scientix predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu njihovih praksi i iskustava. Cilj ovog projekta je i promocija STEM disciplina i novih pedagoških pristupa u ovim oblastima. Ova mreža nudi potpuno besplatno veliki broj alata, sistema podrške i mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika kroz različite vebinare i kurseve (http://www.scientix.eu/home).

Učesnici radionice će imati priliku da od Ivana Stojanovića, Scientix ambasadora, iz prve ruke saznaju detalje o Scientix portalu i mogućnostima koje ovaj projekat pruža nastavnicima.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs