Naučni krug

Okrugli sto: Praksa demokratizacije naučne komunikacije sa odraslima

Centar za promociju nauke učestvovaće na međunarodnoj konferenciji Adult education research and practice between the welfare state and neoliberalism, koju od 19. do 22. septembra, na Filozofskom fakultetu u Beogradu, organizuje Katedra za andragogiju. 

Naš tim će poslednjeg dana konferencije, u 9 časova, voditi okrugli sto pod nazivom The Practice of Democratizing Science Communication With Adult Learners, u želji da pokrene razgovor o razvoju naučne pismenosti među odraslim učesnicima programa Centra za promociju nauke. Okrugli sto će biti realizovan unutar mreže Interrogating Transformative Processes in Learning and Education, a u diskusiji će učestvovati Danijela Vučićević, Bojan Kenig, Damjan Jovanović, Petar Laušević i Jelena Joksimović, koja će i moderirati događaj.

Teme koje nastojimo da pokrijemo ovom diskusijom pokreću pitanje komunikacije istraživačkih institucija sa stanovništvom, mogućnosti dubine, dugotrajnosti i obuhvatnosti njihovog uticaja na razvoj naučne pismenosti kroz projekte poput Noći istraživača. Govorićemo i o mogućnostima građanske nauke i zašto je ona izuzetno važna u eri klimatskih promena, te kojim mehanizmima se građani mogu uključiti u stvaranje naučnih znanja kroz projekat TeRRIFICA. Tema diskusije je i povezivanje disciplina, prvenstveno umetnosti i nauke, kroz programe kakav je art+science i, konačno, transgeneracijsko učenje unutar mejkerskih praksi. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs