Naučni krug

Konkurs za kompjutersku opremu u srednjim školama

Konkurs za kompjutersku opremu za potrebe STEAM obrazovanja traje do 6. novembra, a suma za koju svaka škola može da konkuriše je 525.000 dinara

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Centrom za promociju nauke, Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija započeli su projekat čiji je cilj poboljšanje uslova za STEAM obrazovanje u srednjim školama kroz obezbeđivanje savremene školske opreme, usavršavanje veština profesora, informisanje, motivisanje i umeravanje učenika prema STEAM disciplinama.

Projekat je započet objavljivanjem konkursa za izbor pet škola koje će dobiti novu školsku opremu. Maksimalna suma za koju škola može da konkuriše je 525.000 dinara, a dobijeni iznos biće utrošen za nabavku sredstava za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti, a koja će pomoći profesorima da unaprede nastavu iz STEAM oblasti (kompjuteri, tableti, pametne table, mBot roboti, micro:bit uređaji, LEGO Mindstorms setovi, drugi setovi robota, 3D štampači, 3D skeneri, CNC mašine, Internet of Things oprema, oprema za kabinete prirodnih nauka, oprema za naučne klubove, oprema za mejker spejs, eksponati u parkovima nauke, softeveri i drugo).

Konkurs je otvoren do 6. novembra.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs