TAKMIČENJA

Heroji budućnosti

Prijavljivanje za školsko takmičenje fokusirano na vezu između održivog razvoja i prirodnih nauka traje do 11. maja

Povećana potrošnja električne energije, zagađenje vazduha, zagađenje vode, klimatske promene i opasan otpad, neki su od problema kojima se tokom aprila i maja bave srednjoškolci iz čitave Srbije, u okviru panevropskog naučnog takmičenja Heroji budućnosti.

Ovo takmičenje organizovala je kompanija BASF uz podršku Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Centra za promociju nauke Republike Srbije i organizacije Dostignuća mladih i Ministarstva prosvete.

Prijave su besplatne i otvorene za sve srednje škole u zemlji, a cilj takmičenja je da približi nauku učenicima i pokaže njenu ulogu u stvaranju održivih rešenja za problem životne sredine u budućnosti.

U okviru takmičenja tražiće se talentovani mladi inovatori koji su sposobni da na kreativan način primene naučne inovacije u cilju stvaranja društveno korisnog rešenja. Timovi srednjoškolaca bi trebalo da sprovedu naučno istraživanje i kreiraju inovativno, održivo rešenje za problem koji postoji u njihovom okruženju. Ovaj problem može biti rasipanje energije u njihovoj školi ili prekomerno stvaranje otpada – poenta je primeniti naučni metod u rešavanju problema.

Za vreme pripreme i implementacije svojih rešenja, učenici bi trebalo da shvate da nauka, posebno hemija, jeste značajno sredstvo kada je reč o održivom razvoju. Najbolje ideje služiće kao primer i inspirisaće druge da donose promene i koriste održiva rešenja.

Timovi se mogu prijaviti na takmičenje dostavljanjem prezentacija ili video snimka koji prikazuju održiva rešenja učenika na veb sajtu do 11. maja 2015. godine.

Prijavite se i pronađite više detalja o takmičenju ovde.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs