FESTIVALI

Festival nauke u Novom Sadu

Radionice, naučnopopularna predavanja i eksponati čekaju posetioce tokom vikenda 10. i 11. maja na Festivalu nauke u Novom Sadu

Šesti Festival nauke u Novom Sadu održava se u subotu i nedelju, 10. i 11. maja, u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu i zgradi Rektorata. Za posetioce festivala organizovane su raznovrsne radionice, eksponati i postavke.

Ovogodišnji festival nauke okupiće 30 institucija, a skoro 40 različitih naučnih oblasti biće predstavljeno kroz 85 radionica, osam naučnopopularnih predavanja i ostali prateći program. Radionice su grupisane u pet celina: prirodne nauke, društvene nauke, tehnologija, inženjerstvo, medicina.

Neke od tema na radionicama prirodne nauke odnosiće se na divlje životinje, astronomiju, životnu sredinu, geografiju, fiziku, a ljubitelji društvenih nauka imaće priliku da se bave pop muzikom i društvenim aktivizmom, istraživanjem jezika, književnošću ili ekonomijom.

Tokom festivala održaće se i naučnopopularna predavanja kao što su „Biohemija mamurluka“, „Fizika superheroja“ i „Žetva na elektromagnetnim poljima“, a govoriće se i o važnim temama poput bolesti zavisnosti ili pitanja pasa lutalica.

Specijalni gosti ove godine su gostujući studenti sa Univerziteta Prince of Songkla sa Tajlanda, koji su pripremili radionicu na temu mobilnih aplikacija, a posetiocima će predstaviti i kulturu Tajlanda i pružiti jedinstvenu mogućnost da saznaju zanimljivosti o njihovoj zemlji iz prve ruke.

Istražite više o Festivalu nauke.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs