Naučni krug

Druga TeRRIFICA onlajn konferencija

Druga onlajn konferencija projekta TeRRIFICA biće održana 19. septembra, od 10 do 14 časova

“Povezivanje studija slučaja sa budućim klimatskim akcijama. Šta je neophodno da se ostvari proces kokreacije u projektima na temu ublažavanja i prilagođavanja na klimatske promene?”

Druga onlajn konferencija projekta TeRRIFICA biće održana 19. septembra, od 10 do 14 časova. Besplatna registracija je otvorena i omogućena popunjavanjem ovog formulara.

Na početku konferencije prisutni će moći da čuju više o načinima uključivanja javnosti, metodologiji i aspektu institucionalizacije u domenu akcije za klimu. Na konferenciji će učestvovati predstavnici iz svakog od šest pilot-regiona: Belorusije, Francuske, Nemačke, Poljske, Srbije i Španije, koji kombinuju kokreaciju sa strategijama ublažavanja i prilagođavanja na klimatske promene.

Konferenciju organizuje Science Shop Vechta/Cloppenburg University of Vechta u okviru projekta TeRRIFICA, na kome osam evropskih institucija zajedno rade na jačanju kompetencija u oblasti prilagođavanja i ublažavanja na klimatske promene, sa posebnim fokusom na odgovorno istraživanje i inovacije.

„Klimatske promene su jedan od ključnih izazova našeg vremena. Ublažavanje uticaja klimatskih promena i prilagođavanje na iste, zahtevaju fundamentalne izmene u globalnom društvu, kao i nova naučna postignuća, kako u društvenom, tako i u tehnološkom smislu“ (Prilagođavanje klimatskim promenama – Generalna direkcija za istraživanje i inovacije, Evropska komisija).

Program druge TeRRIFICA onlajn konferencije:

  1. septembra 2019. godine (10 do 14 časova)
  • Uvodno obraćanje
  • Predavanje eksperta na temu uključivanja javnosti, metodologije i aspekta institucionalizacije
  • Paralelne diskusije
  • Panel-diskusija: Osvrt na naučeno

 

 Besplatna registracija:

 Kako biste se registrovali, molimo popunite ovaj formular do 17. septembra 2019. Nakon toga ćete dobiti sve informacije neophodne za pristup.

Ostali linkovi i korisne informacije:

Tehničke informacije – Prva TeRRIFICA onlajn konferencija

Poster – Prva TeRRIFICA onlajn konferencija

Letak sa opštim informacijama – TeRRIFICA projekat

Šta je TeRRIFICA?

Projekat TeRRIFICA (Teritorijano Odgovorno Istraživanje i Inovacije za Podsticanje Inovativne Akcije za Klimu), finansiran od strane Evropske unije, uključuje partnere iz šest regiona Evrope, koji će tražiti primere dobre prakse i identifikovati postojeće pristupe ublažavanja klimatskih promena i prilagođavanja njihovog uticaja.

TeRRIFICA uključuje šest evropskih država, čime povezuje tri istraživačke institucije, tri nevladine organizacije, jedno državno udruženje univerziteta i jednu državnu instituciju za promociju nauke. TeRRIFICA projekat predvodi WILA Bon (Nemačka), dok su partneri na projektu: Univerzitet Rajn-Val (Nemačka), Udruženje za obrazovanje o održivom razvoju (Belorusija), Centar za promociju nauke (Srbija), Univerzitet Fehta (Nemačka),  Univerzitet Adam Mikjevič (Poljska), Sciences Citoyenes (Francuska) i Katalonsko udruženje državnih univerziteta (Španija). Projekat je finansirao H2020 program Evropske komisije.

Kontakt:

Koordinator TeRRIFICA projekta

Norbert Štajnhaus: norbert.steinhaus@wilabonn.de

Koordinator prve TeRRIFICA onlajn konferencije

Hana Hof: hannah.hoff@uni-vechta.de

Menadžer za komunikacije i diseminaciju

Marta Kajetano: marta@acup.cat

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs