Diskusija

Da li je obrazovanju potrebna kultura?

Otvorena panel diskusija o sudbini Doma kulture Studentski grad održava se u subotu, 4. marta, u 17 časova, na letnjoj sceni DKSG

Nakon serije događaja koji su otvorili pitanje opstanka i daljeg postojanja Doma kulture Studentski grad (DKSG), u ovoj ustanovi, u subotu, 4. marta, u 17 časova, organizuje se otvorena panel diskusija pod nazivom ”Da li je obrazovanju potrebna kultura?”.

Poziv na događaj su uputili zaposleni u ovoj ustanovi, tražeći podršku od drugih obrazovnih i kulturnih ustanova u Beogradu. 

Događaj se organizuje na  Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, a kako organizatori saopštavaju,  u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, održaće se u Velikoj sali DKSG.

DKSG se nalazi u Studentskom gradu i radi kao obrazovna ustanova u okviru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kao ustanova postoji još od 1971. godine i tokom 25 godina, u njoj su održani brojni značajni književni, likovni, naučni, filmski i pozorišni događaji.

Nedavno je u medijima najavljena reorganizacija DKSG, a u obilju informacija se pojavila i vest da se planira ukidanje DKSG i spajanje sa Studentskim kulturnim centrom (SKC). Prijatelji ove kuće su zbog toga prethodnih dana organizovali internet peticiju za spašavanje DKSG.

Centar za promociju nauke je tokom prethodnih godina imao izuzetno kvalitetnu saradnju i sa SKC i sa DKSG. Kao i u brojnim drugim institucijama širom Beograda i zemlje, CPN je neke svoje organizovao i u salama ove kuće, dok u SKC-u Centar organizuje popularni program CPN tribina.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs