Svi studenti postdiplomskih studija i doktoranti iz hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studenti završnih godina master studija ekonomije i biznisa mogu da se prijave za učešće i predstavljanje Srbije na Kupu inovacija.

Kup inovacija će se ove godine održati od 20. do 26. jula u sedištu kompanije Merck, u Darmštadu, u Nemačkoj. Neke od tema kojima će se mladi naučnici posvetiti su imuno-onkologija, autoimunitet, tehnologije pronalaženja novih lekova, digitalizacija i druge.

„Ova inicijativa pruža priliku mladim naučnicima da se afirmišu kroz saradnju sa iskusnim kolegama iz Evrope i da izgrade trajne profesionalne veze koje doprinose njihovom daljem usavršavanju u karijeri”, ističe dr Marjana Brkić, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

„Prošle godine smo imali tri predstavnika, tri mlada naučnika iz Srbije, i želimo da ova inicijativa postane prepoznatljiva u Srbiji kao vredno iskustvo i kao mogućnost koja je svakom mladom naučniku izuzetno važna za dalja istraživanja, ali i razvoj karijere i lični razvoj. Kompanija Merck posvećena je nauci i želimo da sve naše resurse približimo i mladim naučnicima u Srbiji, zato ohrabrujemo sve mlade da se prijave“, kaže Ina Bulat, direktorka kompanije Merck za jugoistočnu Evropu.

Prijave za letnji kamp i takmičenje otvorene su do 31. januara, na LINKU

Odabrani kandidati pridružiće se jednonedeljnom letnjem kampu, kako bi zajedno radili u stimulativnom okruženju, u kom će imati priliku da kroz predavanja, zajedno sa svojim timom, unaprede svoje ideje do nivoa kompletnog projektnog plana. Svi timovi koji učestvuju u konkurenciji su za osvajanje Kupa inovacija i nagrade vredne 20.000 evra. Najbolji projekti potencijalno će biti realizovani, a učesnicima sa najboljim učinkom može biti ponuđeno zaposlenje u kompaniji Merck.

Sve informacije o takmičenju potražite OVDE

podeli