U Centru

Umetnost i neuronauke na Filozofskom fakultetu

Izložba art+neuroscience nastavlja se na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Od 10. februara do 10. marta, radovi nastali u okviru izložbe art+neuroscience biće izloženi u holu na drugom spratu Filozofskog fakulteta.

Manifestacija pod nazivom art+neuroscience prikazala je umetničke radove, tematske edukativne sadržaje i bogat i raznovrstan prateći program. Tokom novembra i decembra 2019, ove aktivnosti su bile realizovane na više lokacija u Beogradu, uključujući Galeriju nauke i tehnike SANU, Francuski institut, Kolegijum Hungarikum, Naučni klub Centra za promociju nauke i umetničke fakultete.

Uz korišćenje naprednih tehnologija i autentičnih kreativnih postupaka, odabrani umetnici dali su svoju viziju neuronauka i savremenih naučnih istraživanja i otkrića, ali i njihovog odnosa i uticaja na čoveka i društvo u celini. U pitanju su radovi koji se u znatnoj meri oslanjaju na kreativne, naučne i tehnološke postupke, poput metodoloških istraživanja, prilagođenih eksperimenata, namenskog programiranja i korišćenja različitih softvera i kodova. Sva predstavljena umetnička dela nastala su kroz intenzivan dijalog, direktnu komunikaciju i zajednička umetnička i naučna istraživanja.

Više informacija o manifestaciji art+neuroscience, projektu AI Lab i aktivnostima Centra možete istražiti na:

http://eu.cpn.rs/active_projects/european-artificial-intelligence-lab/

https://ars.electronica.art/ailab/en/

http://cpn.rs/artandscience/

 

 

 

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs